De MeerKamp spellen

Hieronder de 6 spellen van de MEERkamp editie 2017.

Foot Golf
FootGolf is een combinatie van voetbal en golf. FootGolfen doe je dan ook op verschillende holes met een voetbal en je voeten. Het principe van FootGolf is hetzelfde als bij Golf: de bal in zo min mogelijk trappen in de hole zien te krijgen.Er wordt nu al gezegd dat het de mooiste (recreatieve) baan van Nederland is.

 

Beachvolleybal, met sponsor bmc software
Beachvolleybal wordt gespeeld op een ondergrond van zand. Het gehele team speelt volgens de regels van het zaalvolleybal. Dus een team bestaat uit 6 personen en er mag maximaal 3 x overgespeeld worden, dan moet de bal het net over. Het is verplicht om onderhands te serveren. De wedstrijd duurt 20 minuten en de punten die gehaald zijn tellen als wedstrijd punten. Verlies je met 34-32, dan heb je in ieder geval nog 32 punten binnen gesleept. Aan het eind van de rit worden alle behaalde punten per ploeg genoteerd en als volgt verdeeld: (dit om grote verschillen in de eindstanden te beperken i.v.m. eventuele grote krachtsverschillen tussen teams).

 

Steprace
Kramp in de billen is de ergste tegenstander!! Steppen is de rode draad door het gehele evenement heen. Ieder teamlid krijgt een step. Het gehele team moet zo snel als het kan het parcour afleggen en het laatst eindigende teamlid bepaalt de tijd. De ploeg met de snelste tijd wint.

 

 

Slagbal
Gerelateerd aan het Honkbalstadion.
Een bal wordt vanaf een Tee afgeslagen.
Per team worden de geslagen afstanden opgeteld tot een puntentotaal.

 

 

 

Rodeo Stier
Het fenomeen Rodeostier komt natuurlijk van de variant met echte stieren. Dit wordt ook wel bull riding genoemd. De start van deze vorm van rodeo is begonnen in de 16de eeuw. De sport rodeo is dus al eeuwen oud. De echte variant van de rodeostier is natuurlijk erg gevaarlijk om te doen. Daarom is er een mechanische rodeostier ontwikkeld om iedereen een kans te gunnen om een keer een rodeostier gevecht mee te maken. Er worden met de mechanische rodeostier ook diversse competities gehouden om te zien wie er de beste cowboys of cowgirl is.

 

Katapult bouwen met sponsor Automatic Signal
Bij het katapult bouwen is het de bedoeling dat je met je groep een zo goed en stevig mogelijke katapult weet te bouwen van balken, touwen en elastieken. Als de katapult klaar is moet er een bal zo ver mogelijk weg worden geschoten. Hiervoor krijgen de teams verschillende pogingen. Welk team bouwt de beste katapult en schiet daarmee de bal het verst?

Wie doen er al mee?

MEERbewegen sponsors